Ko je najbolji preduzetnik u Srbiji?

Bez autora
Nov 23 2012

Ko je najbolji preduzetnik u Srbiji saznaćemo 28. novembra 2012. godine. U Srbiji će prvi put ove godine biti dodeljena najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetništvu - “Ernst & Young Preduzetnik godine“. Međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija Ernst & Young, ustanovila je ovo priznanje pre 26 godina.Nagrada se dodeljuje u više od 50 zemalja, a Srbija je prva zemlja na prostoru nekadašnje SFRJ koja će dobiti svog predstavnika na izboru za Svetskog Preduzetnika godine, koji Ernst & Young svake godine organizuje u Monte Karlu.

Ko je najbolji preduzetnik u Srbiji?Ko je najbolji preduzetnik u Srbiji saznaćemo 28. novembra 2012. godine. U Srbiji će prvi put ove godine biti dodeljena najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetništvu - “Ernst & Young Preduzetnik godine“.

Međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija Ernst & Young, ustanovila je ovo priznanje pre 26 godina. Nagrada se dodeljuje u više od 50 zemalja, a Srbija je prva zemlja na prostoru nekadašnje SFRJ koja će dobiti svog predstavnika na izboru za Svetskog Preduzetnika godine, koji Ernst & Young svake godine organizuje u Monte Karlu.

“Ernst & Young Preduzetnik godine“ je globalni program koji promoviše dostignuća najboljih preduzetnika jer su oni danas važniji nego ikada. U veoma izazovnom ekonomskom okruženju preduzetnički biznis je na putu da preuzme vodeću ulogu u mnogim industrijskim sektorima. Program “Ernst & Young Preduzetnik godine“ predstavlja jedan od mnogih vidova podrške preduzetništvu i podsticanja preduzetničkog duha, koji naša kompanija izuzetno neguje. Priznanje koje se dodeljuje širom sveta izraz je podrške, ohrabrenja i poštovanja preduzetnicima koji neizostavno doprinose ekonomskom rastu svake zemlje.

O pobedniku prvog konkursa u Srbiji odlučio je nezavisni žiri kojem su dostavljene 23 prijave kandidata iz cele Srbije. Članovi žirija rukovodili su se najpre opštim uslovima koji važe u svim zemljama u kojima se dodeljuje priznanje “Ernst & Young Preduzetnik godine“. Tako su preduzetnici u Srbiji, koji su uzeti u razmatranje za ovu prestižnu nagradu, morali da ispune sledeće uslove:
- da dolaze iz domaće kompanije i da su zaslužni za njen razvoj i uspeh;
- da imaju značajan udeo u vlasništvu;
- da su na rukovodećoj poziciji najmanje dve godine u kontinuitetu;
- da kompanija iz koje dolaze postoji najmanje dve godine u kontinuitetu.

Za sve prijavljene kandidate bilo je bitno da njihove kompanije ostvaruju rast prihoda, kao i da imaju opšti trend povećanja broja radnih mesta. Pored opštih uslova nezavisni žiri je pri izboru pobednika ocenjivao ključne faktore kao što su: preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik